15 coses a fer abans de viatjar

5 coses que no hauries d'oblidar a l'hora d'organitzar un viatge


1- On t'agradaria marxar de viatge?

Sembla molt evident, però has de tenir en compte que una bona primera decisió pot marcar el viatge de la teva vida! Informa't molt bé de cadascun dels llocs on t'interessaria viatjar i després decidiràs amb més criteri i il·lusió! Pots consultar a Internet curiositats de les destinacions, comprar-te alguna guia de viatge, etcètera. Segur que d'aquesta manera tindràs molt clar on marxar de viatge!


2- Per quan organitzar el viatge?

Et recomanem que intentis aprofitar els teus dies de vacances per coordinar-los amb la millor destinació. És a dir, has de tenir en compte que l'època de l'any influeix molt en els llocs on puguis viatjar. Per exemple, si volguessis marxar a Argentina durant el mes d'agost, hauries de tenir en compte que allà serà hivern! Així que informa't bé de les dates que tries per aconseguir l'èxit absolut!


3- Amb qui vull compartir l'experiència de marxar de viatge?

Amb qui vols viatjar? Amb els amics? Amb la parella? Amb la família? És una decisió MOLT important, ja que triaràs amb qui compartir una experiència tan bonica i enriquidora com la de viatjar! Pregunta't què busques en aquest viatge, quines experiències vols viure i com. Després de resoldre aquests dubtes tindràs molt clar amb qui marxar de viatge! I sí, dedica temps a aquest punt, perquè la companyia pot convertir el viatge en una cosa positiva o no tan positiva...!


4- Com vull viatjar?

També és molt important escollir quin transport utilitzaràs per fer el viatge! Cotxe, autobús, avió, tren...són moltes les opcions disponibles! Hauràs de parlar amb la gent que t'acompanyi per triar l'opció que millor us vagi a tots. Un cop tinguis tot això ben clar...voldràs que arribin ja les teves vacances!


5- Revisa amb temps tota la teva documentació!

Sovint ens oblidem de revisar la nostra documentació i més d'una vegada ha passat que falta una setmana per marxar de viatge i el passaport el tenim caducat! Abans d'organitzar el teu viatge revisa el teu D.N.I, targeta sanitària, passaport, etcètera, per poder tenir-ho tot en regla!

6- Maleta o motxilla?

El gran debat. Si el teu viatge serà llarg, una motxilla acabarà sent més còmode i fàcil de portar, a més avui en dia es poden obrir com una maleta. Si planejes un viatge més curt i no t'agrada portar res a l'esquena, aleshores millor escull una maleta (això si: quant més petita millor i a poder ser que tingui rodes).


7- Controla la teva salut


Abans de viatjar, sobretot viatges llargs, fes una visita al teu metge. A més de ferte una revisió completa, et posarà les vacunes necessàries per viatjar a segons quins paísos. Assegura't de fer-ho amb antelació, algunes vacunes necessiten diverses dosis i necessiten temps per a fer efecte. En aquest enllaç podràs consultar les vacunes necessaries segons el país al que vagis.


8- Informa't sobre el lloc al que vagis


Això és molt obvi, però et sorprendría saber la gent que viatja sense conèixer les costums locals. Informa't sobre que és el que pots i no pots fer, sobre el transport, el temps, la cultura, les curiositats, etc. Respecta sempre les costums locals: porta amb tu una muda de roba formal i sencilla. Per exemple, a alguns països de Orient Mitjà i Asia, hauràs de cubrirte tota l'esquena fins als genolls per a que no et diguin res!


9- Escàners i emails


 Fes copies del teu passaport, assegurança de viatge, telèfon d'emergència, números de targetes, itinerari, rebuts d'hotel i altre informació que creguis que pot resultar útil en cas d'emergència: Porta una còpia amb tu i deixa una altre a la teva familia o amics. El consell més útil és escanejar tots aquests documents i enviarte'ls a tu mateix!


10- Prepara la càmera


Assegura't que les targetes de memòria tenen suficient espai i porta bateries. Hi hauràn moments al teu viatge en els que no voldràs quedarte sense fer fotos!

11- Empaqueta bé

Sempre viatja el més lleuger possible, però has de tenir prioritats. Si tens problemes a l'hora de dormir, una máscara nocturna o taps per les orelles t'ajudaràn a descansar. Si viatjes a altres països, necessitaràs adaptadors d'endolls. Has de tenir roba de recanvi i mitjons extres al avió: els avions tenen aire acondicionat i descansar en viatges llargs és més difícil amb els peus freds.


12- Intenta evitar el Jetlag

Beu molta aigua i menja coses sencilles. Evita beure alcohol mentres et desplaces. Intenta acostumbrarte a zones horàries diferents quan arribis: per exemple, si a l'origen són les 22h i al teu destí són les 7h, no vagis a dormir i aguanta fins la tarda. Al dia següent ja estaràs acostumat al nou horari.

13- Controla els teus desplaçaments

Si utilitzes el tren o autobús en els teus desplaçaments mentre fas el teu viatje, hauràs de descansar: les maletes poden ser utilitzades com seients als autobusos plens, i una motxilla pot utilitzar-se com a coixí. Als dos casos podràs descansar i alhora tindràs el teu equipatge aprop de tú. Imprimeix la direcció complerta del lloc on estraàs hospedat. És molt més fàcil senyalar una direcció a un paper que intentar pronunciar un nom extranger amb presa.

14- Menja bé

El dinar pot ser deliciòs, però a la vegada molt cara. Hi han pàgines web amb recomanacions de bons llocs per a menjar al voltant del món. Informa't d'on pots dinar bé abans de fer el viatge per estalviar temps quan arribis al teu destí. Tindre una navalla suissa t'ajudarà a menjar mentre viatgis, ja sigui tallant fruita o obrint llaunes.

15- Compra un llibre de frases

 Si has d'explicar a un taxista que has d'anar al aeroport a les 9 del matí per a no perdre el teu vol, un simple llibre amb frases comuns traduïdes et pot estalviar el gran disgust de perdre l'avió.

Comentaris

Entrades populars

ÍNDIA

On podem anar de viatge?