ÍNDIA

Sempre m'havia agradat anar a la ÍNDIA, i per fi he pogut fer realitat els meus somnis.
Així que agafeu la motxilla, un mapa i una llibreta per explicar totes les AVENTURES!

Què és la Índia? On està situat? 

És un Estat del sud de l'Àsia. És el setè país més gran del món en superfície, i el segon més poblat.
Té nivells molt elevats de pobresa, d'analfabetisme i de mal nutrició.L'Índia és una nació plural, multilingüe i multiètnica. A més de la seua diversitat cultural, l'Índia és la llar d'una gran diversitat de fauna.






     











RELIGIONS

L'Índia és el lloc on van sorgir l'hinduisme, el budisme, el jainisme i el sikhisme, anomenades col·lectivament religions de l'Índia, és un dels països amb més diversitat de religions del món, alguna de les quals impregnen d'una forma central la vida de les persones que les practiquen.

Si porten aquest ''mocador'' al cap, vol dir que són persones
importants, que manen, algun dels jefes.




FAMÍLIA

Durant generacions, a l'Índia hi ha prevalgut la tradició d'un sistema familiar en el qual hi conviuen membres estesos de la família: pares, fills, parelles dels fills, néts, parelles dels néts, etc. Normalment, en aquest sistema el rol de cap de la família pertany a l'home de més edat, el qual pren les decisions importants i estableix les normes.


FAMÍLIES ARREGLADES


Ara us preguntareu que és això de famílies arreglades? 
Doncs des de fa segles, la societat índia posseeix una tradició de matrimonis arreglats, la majoria d'indis tenen planificats el seu matrimoni pels seus pares i altres membres respectats de la família. En el passat, els indis es casaven ben joves. La mitjana d'edat del matrimoni en les dones ha augmentat fins als 21 anys, d'acord amb el Cens de l'Índia. 
El 2009, al voltant del 7% de les dones es casaven abans dels 18 anys.


RITUALS EN EL MATRIMONI

Els casaments a l'Índia són tot un esdeveniment, ple de decoracions, colors, música, dansa, tradicions i rituals que depenen de la religió del nuvi i de la núvia, així com de les seves preferències.

Hi ha molts rituals festius en l'hinduisme, però cap de tan especial com el de casament (vivaha).Una família típica hindú posa molt d'esforç i es gasta molts diners per preparar i celebrar un casament. Els rituals i processos d'un casament hindú depenen de la regió de l'Índia, però n'hi ha alguns que són comuns: Kanyadaan, Panigrahana i Saptapadi, respectivament:

- l'alliberament de la núvia per part del seu pare

- l'encaixada de mans prop del foc (que significa la unió imminent dels nuvis)

- i les set passes davant del foc incloent, cadascuna, promesa solemne mútua. Després de les set passes i dels vots matrimonials, es considera la parella casada legalment.


FESTIVALS

Essent una societat multicultural i multireligiosa, s'hi celebren festes i festivals de diverses religions. 

-Els tres dies festius de l'Índia, són el dia de la Independència, el dia de la República i el Gandhi Jayanti, aquests és celebren amb gran entusiasme a tot el país.

-A més, diverses regions i estats indis celebren altres festivals locals depenent de les religions.

-Alguns dels festivals religiosos més populars són: Navratri, Diwali, ,Maha Shivratri, Holi, Ratha-Yatra, Ugadi, Rakshabandhan i Dussehra. 

-La festa de cap d'any a l'Índia se celebra a diverses parts del país a diferents èpoques de l'any. 
Holi


INDUMENTÀRIA

Tradicionalment, la indumentària a l'Índia varia de manera significativa entre les diferents parts del país, i es troba influenciada per la cultura local, geografia, clima i establiments urbans o rurals.
Els estils populars d'indumentàries inclouen vestits drapejats com ara el sari de les dones i el dhoti o lungi dels homes.
Per als homes, les versions cosides inclouen pantalons tipus pijama amb kurtas i pantalons estil europeu i camises. En els centres urbans, sovint les persones fan servir texans, pantalons, camises, vestits, kurta i una varietat d'altres dissenys.

Altres coses sobre el tema...

-En llocs públics i religiosos, l'etiqueta de vestimenta índia evita l'exposició de la pell i vestir robes transparents o ajustades.

- La majoria de les indumentàries índies estan confeccionades amb cotó, la qual cosa és ideal considerant el clima càlid de l'Índia. 

-Atès que el clima de l'Índia és calorós i plujós, la majoria dels indis usen sandàlies

-Les dones índies completen el seu sentit de moda i seducció amb maquillatge i ornaments.
 Són comunes les peces de joieria tals com el bindi, mehendi, cèrcols i polseres. 

Comentaris

Entrades populars

On podem anar de viatge?