10 coses més enyorades a l’hora de sortir a l’estranger

Les vacances d’estiu són l’època més habitual per organitzar un viatge sigui a l’estranger o dins de les nostres fronteres. Els canvis d’horari, l’exigència de voler-ho veure tot per part d’alguns viatgers i un menjar que no és l’habitual ens fan pensar que potser necessitem unes vacances de les vacances. I és que no poder fer o trobar alguna d’aquestes coses quan es fa un viatge és quelcom que ens pesa al llarg de tota l’aventura.

1. Sucar pa: Encara que del país o la regió que visitem sigui considerada una de les millors del món o tingui un plat estrella que no hem de deixar de provar abans de marxar, pocs són els viatgers que després d’uns dies de provar nous plats trobi a faltar una truita de patates, un plat de pernil o pa amb tomàquet. Però el bon pa seria l’aliment que més trobem a faltar ja que hi ha cultures en les no hi ha costum de prendre-ho o és de mala qualitat.
2. Poder fer una becaina: És cert que és una costum que cada cop s’està perdent més a causa dels horaris d’oficina o per treballar lluny de casa, però quan viatgem és quelcom que es troba a faltar. Haver de matinar tots els dies per evitar cues, es llargues caminades i companys d’habitació que ens fan desitjar haver comprat taps o somnífers pels seus roncs ens fan enyorar una estoneta de son entre el migdia i la tarda.
3. El sol dia si i dia també: La falta del sol i el bon clima del nostre país és una altra de les coses que no portem gens bé a l’hora de viatjar, no veure el cel blau o la lluentor del sol durant uns dies ens pot arribar a afectar a l’estat d’ànim per gaudir del viatge. Tanmateix, es multiplica la mandra d’anar a llocs més allunyats o passar temps recorrent els carrers en aquelles ciutats on el clima no convida a sortir fora; especialment si no hem comptat amb el paraigües a l’hora de fer la maleta.
4. Fer les coses a la nostra hora: Sopar a les deu de la nit a Espanya es quelcom molt normal, especialment en els dies de festa o quan es queda amb un grup; però quan viatgem a l’estranger el nostre horari s’avança almenys un parell d’hores. Aixecar-se abans de les set i sopar a les vuit canvia molt les nostres hores de menjar i somni habituals. A més, de tindre problemes per menjar o sortir de festa, també els horaris dels museus no estan adaptats a gent poc matinadora.
5. Beneït sofà: Sembla que encendre la televisió quan estem a l’estranger és l’últim que se’ns ocorre, però hi ha estones mortes que passem a l’habitació de l’hotel o de l’apartament que podriem amenitzar amb una estona de televisió. No obstant, és impossible sentir-se còmode veient un televisor estirat al llit (especialment si no hem fet una becaina) i ens fa trobar en falta aquell ‘moment sofà’ que tenim diàriament a casa.
6. Internet sense costos extres: tenir Internet a l’abast és molt útil quan estàs de viatge, ja sigui per al mapa per si et perds, el traductor per parlar amb altres persones o per buscar informació de la ciutat o els monuments. No obstant, l’accés a Internet estranger l’accés s’acostuma a usar de forma limitada per por a pagar un cost extra pel servei rooming i solament optem per connectar-nos en els llocs reduïts que tenen WiFi.
7. La nostra casa, en general: El llit o solament el coixí són petites coses que ens fan somiar amb la tornada a casa i en aquest cas és igual el pressupost del teu viatge, ja sigui en hotels de luxe o albergs, com a casa no es descansa en cap lloc. Haver d’estar pendents d’horaris per entrar o marxar d’hotels i apartaments, acostumar-nos a aparells que no són els nostres o haver de descansar en una habitació durant un llarg període de temps ens fan enyorar casa nostra tot i que tinguem un petit piset.
8. La inexplicable inexistència de persianes: Lligar amb el punt anterior, una de les coses que més troben a faltar es troba a les llars i habitacions de qualsevol persona. Com a mínim, a Espanya. Fora de les nostres fronteres (especialment als països del nord), l’absència de persianes es deu al fet que la intensitat del sol és inferior i que s’intenten aprofitar les poques hores de llum natural, però és quelcom que nosaltres necessitem. No hi ha espanyol que no s’acordi d’unes bones persianes quan comença a clarejar cap les cinc del matí i ens desperta la lluentor.
9. Un minut més…: Compartir habitació o apartament turístic amb el grup d’amics pot fer que el viatge surti més econòmic, però també més incòmode. Una habitació amb quatre persones o més impedeix moments d’intimitat que tots necessitem i crea situacions desagradables com disposar d’un temps reduït en el bany, sorolls nocturns o falta d’espai on deixar les coses; i que et fan pensar en el còmode que estaries a la teva casa.
10. Repetir roba: Entre que els aeroports et limiten el pes de l’equipatge i que no vols anar molt carregat durant el viatge arriba un moment en el qual acabes repetint samarreta o pantalons i és aquí quan trobes a faltar el teu armari ple de roba neta. Una circumstància que és dóna igual de sovint en aquells viatges curts amb maleta insignificant com en llargues vacances de viatges encadenats i maleta gran on ha d’anar roba per a qualsevol ocasió; però encara és quelcom més empipador si ens han perdut l’equipatge a l’aeroport.

Comentaris

Entrades populars

ÍNDIA

On podem anar de viatge?